setare ca pagină de pornire 24.02.2020. serviciul nostru gratuit de furnizare informaţii de afaceri

prima pagină economia ungarã pieþe externe noutãþifeliciter reviste PUNTEA arhivă căutare linkuri convertor valutar híd online

Probleme în industria panificaþiei
25.10.2007.

Industria ungarã de panificaþie este caracterizatã de lipsa de capital, lipsa protecþiei pieþii ºi a subvenþiei din partea guvernului, producþie în deficit, respectiv societãþi strãine care achiziþioneazã firmele autohtone.

În ultimul timp, datoritã poverilor care s-au multiplicat ºi a preþului la cereale deosebit de ridicat, brutãriile ungare pot sã dea faliment pe rând. În acelaºi timp pe piaþa internã a pâinii au apãrut investitori din Europa de Est cu capital puternic, ºi deja o treime din industria panificaþiei ungarã este în mâinile lor. În capitalã piaþa este dominatã în cea mai mare parte de brutãrii în proprietate cehã, albanezã, în timp ce în regiunea de nord se întâlneºte adesea pâinea din Slovacia.
Problema este, alãturi de altele, cã de ani de zile pâinea în Ungaria nu are un preþ normal, de aceea brutarii ºi-au consumat proviziile pânã acum: nu mai au nici pentru menþinerea salariilor la nivel, nici pentru dezvoltare, ºi nu pot sã-ºi recupereze nici mãcar cheltuielile de amortizare – a declarat secretarul de specialitate al Asociaþiei Brutarilor din Ungaria. Dupã pãrerea sa, soluþia pe duratã lungã ar fi ca statul sã sprijine într-un anumit mod ca brutãriile sã poatã sã deschidã magazine sau reþele de magazine proprii, cum se întâmplã de exemplu în Austria.

ofertă media | contact redactor | contact | termeni şi condiţii de utilizare | înapoi