setare ca pagină de pornire 24.02.2020. serviciul nostru gratuit de furnizare informaţii de afaceri

prima pagină economia ungarã pieþe externe noutãþifeliciter reviste PUNTEA arhivă căutare linkuri convertor valutar híd online

Probleme de competitivitate în Franþa
02.02.2007.

Ritmul creºterii economice a Franþei, a fost mult mai lent în al treilea trimestru din 006, iar momentan, singurul factor care are efect pozitiv asupra economiei este nivelul ridicat al consumului intern.

Preþurile energiei cotate în dolarul care îºi continuã drumul devalorizãrii, are un efect pozitiv asupra inflaþiei, la fel ca ºi preþurile de import care scad, însã exportul Franþei se confruntã cu probleme grave de competitivitate, mai ales în comparaþie cu Germania. Scãderea comenzilor cu caracter industrial se resimte mai ales la comenzile strãine, în mod deosebit în industria prelucrãtoare, exact aceste domenii fiind cele care þineau în ritm sectorul. Pe lângã acestea, ºi investiþiile autohtone au scãzut. Potrivit unui studiu recent publicat, Franþa scade cu 6 locuri în topul mondial de competitivitate, astfel ocupând poziþia 18. În pofida acestora, totuºi forþa de cumpãrare a francezilor este în creºtere, chiar dacã produsele provin mai ales din import.

ofertă media | contact redactor | contact | termeni şi condiţii de utilizare | înapoi