Legyen a kezdőlapom! 2020.07.07. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
A Corning Budapesten
2006.12.12.
A Corning Incorporated a közelmúltban Budapesten létrehozott pénzügyi központjába integrálja európai pénzügyi-feldolgozói működését. A közelmúltban húsz szakemberrel Budafokon kezdte meg működését a Corning Hungary Kft., mely az anyacég számos pénzügyi műveletéért felelős.

A budafoki szolgáltató központ várhatóan 2007 végéig teljes mértékben integrálja az anyavállalat európai pénzügyi-feldolgozói működését, a tervezettek szerint 40-50 fő foglalkoztatásával ellátva a könyvelési feladatokat, a hitelek és inkasszók kezelését.
 
Olyan tényezőket vizsgáltunk meg a beruházás helyszínkiválasztásánál, mint a gazdaság, az infrastruktúra, az oktatási rendszer, a munkaerő elérhetősége és költsége, valamint más szolgáltató központok jelenléte és elérhetősége – mondta el D’Ann Grell, a Corning Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Grell hozzátette: elégedettek azon döntésünkkel miszerint Budapestet választották, hiszen Budapesten minden olyan feltétel adott, mely sikeres működésüket támogatja.
 
A Corning kiemelkedően innovatív termékeket fejleszt, hoz létre és helyez kereskedelemi forgalomba a telekommunikáció, a lapos kijelzők, a környezetvédelmi-, félvezetői- és élettudományi iparágak területén. Olyan áttörést jelentő technológiákat fejlesztettek már ki, melyek jelentősen javítják az emberek életminőségét, így innovációjukkal immár több mint 150 éve változtatják meg a világot, integrálva a tudományos felfedezéseket a piaci igényekkel.
 
A Corning alapvető gyártóegységei Németországban találhatóak, több kisebb gyártóegysége mellett immár Budapesten, illetve amerikai működéséhez New Yorkban, míg a Csendes-óceáni műveletekhez Shanghai-ban működik szolgáltató központ.
 
Kutatóközpontjaival és gyártó létesítményeivel szerte a világon a Corning csapata mintegy 25.000 alkalmazottat foglalkoztat, 2004-es árbevétele elérte a 3,85 milliárd dollár, ezzel pedig 2004-ben a Fortune 500-as listájának 480-ik helyét érdemelte ki.

Forrás: http://www.itdh.hu


Hozzászólások

Új hozzászólás

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink részére!

Bejelentkezés

Regisztráció
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje