Legyen a kezdőlapom! 2020.07.13. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
Befektetői tárgyalások
2007.01.05.
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium jelenleg több mint ötven külföldi befektetővel folytat tárgyalásokat magyarországi projektek megvalósításáról.

Amennyiben ezek eredményre vezetnek, közel 3,7 milliárd euró értékű befektetés, illetve több mint 12 ezer új munkahely valósulhat meg.
Kóka János miniszter jó évet vár a külföldi működőtőke-beáramlást illetően, véleménye szerint négymilliárd euró FDI érkezhet 2007-ben Magyarországra.
A minisztérium elemzése szerint az első három negyedévi magyarországi működőtőke-beáramlás a folyamatokat tekintve régióbeli összehasonlításban is nagyon kedvező: miközben a visegrádi országokba tavaly az első kilenc hónapban összességében három százalékkal több FDI áramlott, mint az előző év hasonló időszakában, addig a magyarországi befektetések értéke mintegy húsz százalékkal nőtt, ami időarányosan rekordösszeget jelent. Ezzel Magyarország továbbra is tartja vezető pozícióját a térségben az egy főre jutó külföldi működőtőke-állományt illetően. Az 5.487 eurós egy főre eső magyarországi stock a legmagasabb a közép-európai térségben. Csehország 5.389 euróval megközelítette ezt az értéket, az utóbbi években tőkebefogadóként jelentősebbé váló Szlovákiában viszont csak mintegy a fele, a negyvenmilliós Lengyelországban pedig még annál is kevesebb FDI-állomány jut egy lakosra.


Hozzászólások

Új hozzászólás

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink részére!

Bejelentkezés

Regisztráció
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje