Legyen a kezdőlapom! 2020.07.13. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
Beszállítói program
2006.12.29.
A kis- és középvállalkozások támogatására beszállítói programot indít Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a térségi iparkamara és az ITD Hungary Kht.

A szándékok szerint a vállalkozások támogatásával az érintett cégeket a közvetítés mellett felkészítik a beszállítói követelmények teljesítésére annak érdekében, hogy a multinacionális nagyvállalatokkal történő termelési együttműködéssel lehetőségük nyíljon tevékenységük stabilitására, piaci pozíciójuk erősítésére
Spányik Péter, az ITDH üzletfejlesztési igazgatója elmondta: a termelői kapcsolat kialakításához az anyagi háttér is adott a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium jóvoltából, hiszen a kis- és középvállalkozások kamattámogatásos hitelhez is hozzájuthatnak technológiai fejlesztésükhöz. A kedvezményes kölcsönhöz jutást megkönnyíti, hogy az érintett kisvállalkozásnak a konkrét megrendelés helyett elég egy szándéklevelet kérniük leendő multinacionális partnerüktől a tervezett együttműködés igazolására.
Spányik Péter szólt arról is, hogy az ITDH nyíregyházi székhellyel országos beszállítói klub létrehozását tervezi, amelynek keretében rendszeresen szerveznek majd üzleti találkozókat a multinacionális cégek és a magyar kisvállalkozások között, lehetőséget teremtve a kapcsolatfelvételre. Bár Magyarországon még alacsony a beszállítók száma, ezen változtatni kell az export növelése érdekében, a jobb beszállítói háttér pedig több külföldi befektetőt vonzhat.
Pekó László, a kamara elnöke közölte: megyei adatbázist hoznak létre a beszállítói igényekkel rendelkező nagyvállalatokról, illetve számításba jöhető lehetséges partnereikről. A kis- és középvállalkozások számára célirányos beszállítói útmutatót készítenek, s tanfolyamokat szerveznek a termelői technológiai és minőségügyi követelmények elsajátítására is.Hozzászólások

Új hozzászólás

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink részére!

Bejelentkezés

Regisztráció
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje