Legyen a kezdőlapom! 2020.07.07. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
Együttműködés
2007.01.09.
Az ITDHungary és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének megállapodása az üzleti és beszállítók kapcsolatokat, ill. a magyar vállalatok külföldi befektetéseit segíti majd.

Az együttműködési megállapodás fő céljai: a MGYOSZ tagjainak nemzetközi versenyképességének növelése, a vállalatok új piacokra való betörésének segítése, új beszállítói kapcsolatok létrejötte, a magyarországi működőtőke befektetési lehetőségeinek növelése.

Rétfalvi György, az ITDH vezérigazgatója a megállapodás aláírásakor elmondta: a MGYOSZ tagjainak az ITDH hazai szakértői gárdája és külföldi képviseletei, nemcsak exportlehetőségeket közvetítenek, hanem a kereskedelemfejlesztés területén lévő pályázati lehetőségekről is informálják őket, valamint az ITDH-n keresztül hozzáférhetnek a tagok a Világbanki és az Európai Uniós tenderfigyelő szolgálat információihoz is. A magyar befektetési ügynökség vezetője kiemelte: ahhoz, hogy a gazdasági szereplők külgazdasági terveiket a lehető legmesszebbmenőkig megvalósíthassák, szükség van olyan együttműködésekre, ahol a gazdaságfejlesztésben tevékenykedő szervezetek összehangolják munkájukat.

A jövőben a MGYOSZ az ITDH-tól kapott információkat – pályázatokról, külpiaci lehetőségekről, kiállításokról – tagjai részére továbbítja; ahogy a tagoktól érkező, külföld felé irányuló érdeklődéseket, ajánlatokat, partnerkeresési-, befektetési szándékokról szóló információkat az ITDH felé irányítja.

Dr. Futó Péter, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének társelnöke az aláírás alkalmával hangsúlyozta: az elkövetkezendő időszakban az MGYOSZ tagjai, a kis és közepes vállalkozásoktól a nagyvállalkozásokig, számítanak az ITDH támogatására. Az új üzleti kapcsolatok kialakításában az MGYOSZ tagjai rendszeres tájékoztatás várnak arra vonatkozóan, hogy a külpiacokon milyen exportlehetőségek nyílnak, milyen magyar áruk iránt van kereslet.

A szerződést aláíró felek a közeljövőre nézve is hasznos együttműködési lehetőséget látnak a brüsszeli EU képviseletek tevékenységének, valamint az EU-hoz újonnan csatlakozó Románia és Bulgária felé irányuló befektetési tevékenységek összehangolásában.

*

Az ITDH az elmúlt egy évben már együttműködési megállapodást kötött az Ipartestületek Országos Szövetségével, a Magyar Biotechnológiai Szövetséggel, a Csongrád, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei valamint a Közép-dunántúli régió – a Fejér, a Veszprém, a Komárom-Esztergom megyei és a dunaújvárosi – kereskedelmi és iparkamaráival, a Békéscsabai Regionális Képző Központtal, valamint magyar borok népszerűsítése érdekében a Magyar Turizmus Zrt.-vel, a Magyar Bormarketing Kht-val és a Magyar Éttermi Szövetséggel.


Hozzászólások

Új hozzászólás

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink részére!

Bejelentkezés

Regisztráció
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje