Legyen a kezdőlapom! 2020.07.13. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
Ipari parkok fejlesztése
2007.01.06.
A Gazdaságfejlesztési Operatív Programban (GOP) 2007 és 2013 között mintegy 53 milliárd forint áll rendelkezésre az ipari parkok és logisztikai fejlesztésekre — közölte Egyed Géza, a GKM szakállamtitkára az Ipari Parkok Egyesülete Közgyűlésén.

A szakállamtitkár ismertette a feladatokat az Új Magyarország Fejlesztési Tervvel összefüggésben, különös tekintettel a Gazdaságfejlesztési Operatív Programra. Fontosnak tartotta, hogy az ipari parkok az internet és a számítógépes adatbázisok alapján lehetőleg egyszerűen tudjanak informálódni arról, hogy a GOP milyen pályázati lehetőségeket kínál a parkok munkájának fejlesztéséhez.
A szakállamtitkár elmondta, hogy a Gazdaságfejlesztési Operatív Programban 2007 és 2013 között mintegy 53 milliárd forint áll rendelkezésre az ipari parkok és logisztikai fejlesztésekre. Véleménye szerint ahhoz, hogy Magyarország versenyképes legyen, magas hozzáadott értékű termékeket és szolgáltatásokat kell piacra juttatni. Ebből a szempontból kitüntetett szerepe van az ipari parkoknak. Az ipari parkok felelőssége, hogy olyan környezetet biztosítsanak, amely segíti az ott működő, illetve az ipari parkok szolgáltatásait kívülről igénybevevő vállalkozásokat.
A gazdasági tárca adatai szerint tavaly 179 ipari park működött Magyarországon, ezekben összesen 2.989 vállalkozás működött összesen 9.847 hektáron. A betelepítettség összterületre vetítve 48,51 százalék volt tavaly, az ipari parkokban működő vállalkozások beruházása 1,65 milliárd forintot tett ki, árbevétele pedig 5,4 milliárd forint volt.
Egyed Géza szólt arról is: a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium célja, hogy az „Üzletre hangolva” című programmal a kis- és középvállalkozások adminisztrációs és működési terhei nemzetgazdasági szinten 50-100 millió forinttal csökkenjenek. A kezdeményezés célja, hogy javítsa az üzleti környezetet különböző szabályok egyszerűsítésével, összevonásával. A jövő évre vonatkozó tervet várhatóan januárban tárgyalja a kormány, ezt követően pedig minden évben felújítják a programot. Az idei évi kezdeményezéshez 360 javaslat érkezett. Ezek többsége az adóadminisztráció egyszerűsítésével, valamint a cégek jogbiztonságának növelésével foglalkozott.


Hozzászólások

Új hozzászólás

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink részére!

Bejelentkezés

Regisztráció
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje