Legyen a kezdőlapom! 2020.07.07. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
Újabb beszállító
2006.12.11.
A Gedia Hungary Kft. 2006. decemberében a Tatai Ipari Parkban elkezdte az építési munkálatokat. A magas precizitású hegesztett karosszériaelemek gyártása – melyet a cég az esztergomi Suzuki által gyártandó új Wagon R+ modellekhez készít – várhatóan 2007. októberében indul.

Jürgen Hillesheim, a Gedia Automotive Gruppe tulajdonos-ügyvezetője a szerződés aláírásakor elmondta: A Gedia magyarországi telephelyválasztása mellett szólt a Suzuki gyár közelsége, a „kövesd a vevőt” elv mellett az, hogy az autópálya-csatlakozás nem csak a magyarországi Suzuki kiszolgálását teszi lehetővé, hanem egyúttal elérhetővé teszi a pozsonyi Volkswagen és a nagyszombati PSA-csoportot is, melyek szintén a Gedia partnerei. A tulajdonos-ügyvezető hozzátette: mindezek mellett Tatán a Gedia egy olyan kedvező fekvésű és megfelelően előkészített ipari területet talált, mely minden olyan feltétellel rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy egy magas technológiai színvonalú autóipari üzem létesüljön.

Michl József, Tata város polgármestere elmondta: a mostani sikeres együttműködés hozzájárulhat Tata város gazdasági megerősödéséhez, ahhoz hogy helyben teremtődjenek munkahelyek. A polgármester hozzátette: az önkormányzat kiemelt feladatának tekinti, hogy koordinációs szerepvállalásával folyamatos segítséget nyújtson az ipari park területén megvalósuló beruházások sikeréhez, így az önkormányzat a Gedia beruházása kapcsán is mindent megtesz, hogy a tervezett beruházás mihamarabb megvalósulhasson.A beruházó első lépésben 80-100 szakember alkalmazását tervezi.

Kilián Csaba, a beruházást Magyarországra segítő ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. befektetésösztönzési igazgatója örömét fejezte ki, hogy egy újabb regionális beszállító választotta beruházása színhelyéül hazánkat. Az igazgató hangsúlyozta: „a nálunk már letelepedett nagyvállalatok beszállítóinak betelepülése azért is fontos számunkra, mert azt jelzi, hogy az országban már jelenlévő nagyvállalatok sikeresen integrálódtak a magyar gazdaságba, elégedettek hazánkkal, a magyar gazdasági klímával.”


Hozzászólások

Új hozzászólás

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink részére!

Bejelentkezés

Regisztráció
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje