Legyen a kezdőlapom! 2020.07.06. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
Francia részvények adóterve
2007.12.13.
A francia kormány - elismerve a dolgozói részvények fontos gazdasági szerepét - tervbe vette a dolgozói részvények vállalati megadóztatását, elsősorban a költségvetési bevételek növelése céljából.

A francia gazdasági miniszter véleménye szerint olyan megoldást kell találni, hogy a francia
vállalatok versenyképessége semmiképpen ne csökkenjen. (Franciaországban az ún. dolgozói részvénnyel rendelkezők száma megközelíti a 2,5 milliót, részvény vagyonuk mintegy 30 milliárd euróra tehető, amely a franciák összes részvény vagyonának 4-5%-át teszi ki.)
A dolgozói részvényhez jutás törvényének alapjait 1967-ben fektették le, az 1986 utáni privatizációs hullám során előírták, hogy a privatizálandó vállalatok részvényeik 10 százalékát kötelesek a dolgozóknak felajánlani, 2006-ban pedig a törvény lehetővé tette az ingyenes részvényjuttatást a dolgozók számára. A dolgozói részvénytulajdon révén többször is sikerült ún. ellenséges vállalat felvásárlást megakadályozni.
 
A franciagazdasági miniszter asszony kijelentése szerint a francia gazdaság 2007-ben és 2008-ban is 2-2,5 százalékkal növekszik, mivel megítélése szerint 2007 harmadik negyedében néhány makrogazdasági mutató nagyon bíztatóan alakul (pl. az ipari termelés, valamint a háztartások fogyasztásának növekedése), az új vállalatalapítások száma pedig minden hónapban újabb és újabb rekordot dönt. Az EU és az OECD, de a legtöbb független francia
elemzı is 1,8 százalékos francia GDP növekedést vár 2007-ben.


Hozzászólások

Új hozzászólás

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink részére!

Bejelentkezés

Regisztráció
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje