Legyen a kezdőlapom! 2020.07.07. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
Megállapodások
2006.12.13.
A 2006. novemberi együttes magyar-román kormányülést követően tíz nyilatkozatot írtak alá a két kormány képviselői a további együttműködéssel kapcsolatosan.

- A Magyar Köztársaság és Románia Kormányának nyilatkozata az Európai Unió keretében való együttműködésről.
- Közös nyilatkozat a magyar Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, valamint a román Közlekedési, Építésügyi és Turisztikai Minisztérium között a Duna-medencére vonatkozó területfejlesztés terén való együttműködésről.
- Közös nyilatkozat a magyar Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, valamint a román Közlekedési, Építésügyi és Turisztikai Minisztérium között a Tisza vízgyűjtőre vonatkozó területfejlesztés terén való együttműködésről.
- Közös nyilatkozat a magyar Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, valamint a román Közlekedési, Építésügyi és Turisztikai Minisztérium között az építőipari vállalkozások együttműködésének ösztönzéséről, az építőipari klaszter rendszer kialakításáról és kölcsönös elismeréséről szóló együttműködésről.
- Közös nyilatkozat a magyar Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, valamint a román Közlekedési, Építésügyi és Turisztikai Minisztérium között a területi kohézióról és az integrált városfejlesztésről szóló együttműködésről. 
- Közös Nyilatkozat a Magyar Köztársaság és Románia köztisztviselőinek szakmai képzésében való együttműködésről.
- Szándéknyilatkozat Magyarország és Románia nemzeti fejlesztési terveinek és a tervek végrehajtásának összehangolására irányuló együttműködésről, valamint a két ország Európai Területi Együttműködés terén kialakított fő stratégiai céljairól.
- Közös nyilatkozat a vasúti személyforgalom ellenőrzésének gyorsításáról és egyszerűsítéséről.
- Közös nyilatkozat a magyar-román közúti határátkelőhelyeken az egy megállásos ellenőrzési rendszer bevezetésének felgyorsításáról.
- Közös nyilatkozat a Szeged-Arad földgázvezeték megépítésének kölcsönös támogatásáról.


Hozzászólások

Új hozzászólás

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink részére!

Bejelentkezés

Regisztráció
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje