Legyen a kezdőlapom! 2020.07.13. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
Ülésezett a bizottság
2006.12.13.

2006. október 13-án, Moszkvában tartotta második ülését a Magyar-Orosz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság (KKB). A magyar delegáció vezetője Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter, a kormányközi bizottság magyar tagozatának elnöke volt. Az ülésen orosz részről Leonyid Rejman, az Oroszországi Föderáció távközlési és informatikai minisztere, a KKB orosz tagozatának vezetője elnökölt. Az ülés alkalmával a felek kölcsönös tájékoztatást adtak országaik gazdasági helyzetéről, áttekintették az előző ülésen meghatározott feladatok teljesítését, a magyar–orosz gazdasági kapcsolatok alakulását.

A kormányközi bizottság mostani ülésének legfontosabb feladata az volt, hogy a szeptember 18-án Szocsiban megtartott kormányfői szintű találkozó nyomán a testület célirányosan, a fő csomópontok mentén foglalkozzon a gazdasági együttműködés fejlesztésével.

A társelnökök a bizottság plenáris ülésén a kétoldalú gazdasági együttműködés következő kiemelt kérdéseit tekintették át: energiabiztonság, energetikai együttműködés, közlekedés- logisztika, info-kommunikációs technológiák és innováció, mezőgazdaság és élelmiszeripar. A KKB üléssel párhuzamosan, Moszkvában került sor az info-kommunikációs és innovációs munkacsoport ülésére, amelynek napirendjei középpontjában a magyar-orosz nanotechnológiai együttműködés fejlesztésének, egy közös — miskolci székhelyű — kutatólaboratórium létrehozásának és a tudományos eredmények ipari hasznosításának kérdései álltak.


Hozzászólások

Új hozzászólás

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink részére!

Bejelentkezés

Regisztráció
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje