Legyen a kezdőlapom! 2020.11.27. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
Lapozás: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
Kétmillió eurónyi exportüzletek
A Magyar Nemzeti Kereskedőház 2015 októberében nyitotta meg beregszászi képviseleti irodáját, melynek munkatársai eddig több mint 2 millió euró összegű export ügylet lebonyolításában segítettek magyarországi vállalkozóknak, elsősorban mezőgazdasági, textilipari, gépgyártó és forgalmazó, továbbá borászati cégeknek.
Irodák Kijevben és Odesszában
A vegyeskamarai rendszerből a magyar-szerb, magyar-szlovák és magyar-ukrán relációk viszik tovább tevékenységüket a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tagozatain kívül. A 2009-ben alakult Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara (MUKIK) számára a 2016. év az újjáépítés megkezdésének, míg 2017. az áttörés éve volt.
Fókuszban a bor és a termál energia
A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. célja, hogy fejlessze a magas hozzáadott értékű, nemzetközileg is versenyképes termékeket és szolgáltatásokat előállító, magyar érdekeket szolgáló gazdasági szereplők exportképességét, egyúttal lehetőséget teremtsen számukra exportsikerek elérésére.
Behálózták a régiót
Az utóbbi időben dinamikusan fejlődnek az anyaországi és a határon túli magyar vállalkozások közötti gazdasági és üzleti partnerkapcsolatok, köszönhetően elsősorban a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) exportpromócióért felelős háttérintézménye, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) aktív szakmai munkájának.
Sikeres volt az Agromalim
Öt országból érkeztek kiállítók a 2017. évi AGROMALIM szakkiállításra. Az aradi rendezvényen hagyományosan saját standdal volt jelen a Feliciter Kiadó, a PUNTEA magazin terjesztése mellett ezúttal is több magyarországi céget képviselve.
B2B a turizmusról
A magyar-román turisztikai együttműködés szélesítésének szándékával szerveznek konferenciát és üzleti találkozót Nagyváradon, melyre még jelentkezhetnek az ágazatban tevékenykedő érdeklődők.
Német piacra segítő rendezvények
Két ingyenes rendezvényt ajánlunk a figyelmébe, mely a német piacra jutásban segítheti
Az agrárium Aradra figyel
Szeptember 7-10. között rendezik meg az Expo Arad területén Az AGROMALIM nemzetközi agrár és élelmiszeripari szakkiállítást. A 28 éves múltra visszatekintő rendezvényre az idén is sok kiállító jelentkezett, hogy megmutassa kínálatát a várhatóan több mint 15 ezer látogatónak.
Üzletember találkozó a Farmer Expon
Augusztus 18-án ingyenes magyar, román és ukrán üzletemberek találkozója lesz a Farmer-Expo keretén belül!
Hétmilliárd fölött
A román-magyar gazdasági kapcsolatok mindkét ország számára kiemelt jelentőséggel bírnak, a kétoldalú kereskedelmi forgalom összértéke évek óta meghaladja a hétmilliárd eurót.
Kiaknázatlan lehetőségek Moldovában
A magyar-moldovai gazdasági kapcsolatok állapotát a jelentős kihasználatlan tartalékok, a még kiaknázatlan lehetőségek jellemzik.
Üzleti fórum Sepsiszentgyörgyön
Június 15-én rendezték meg Sepsiszentgyörgyön a Környezetipari Megoldások és Együttműködések című fórumot. A rendezvénynek Kovászna megye Önkormányzata, mint partner adott otthont.
Németországi vásár ajánló
Az év második felében számos nagyszabású kiállítást rendeznek Németországban, ezek közül ajánlunk többet szíves figyelmébe, ha nem kiállítóként, akkor látogatóként.
Bajor-magyar gazdasági kapcsolatok
Stabil és intenzív együttműködés! Azon túl, hogy Magyarországot és Bajorországot közel ezer éves közös történelmi múlt kapcsolja össze, kiváló és élénk gazdasági és politikai kapcsolatok színesítik az együttműködést.
Gazdanap Székelyhídon
A II. Érmelléki és Bihar megyei Gazdanapot június 17-én rendezték meg a romániai Székelyhídon. A határmenti település rendezvényén ott volt a Feliciter Kiadó is.
Agrár kapcsolatok a Balkánon
A magyar mezőgazdaság 2016-os kiváló teljesítménye újabb lendületet adhat a nyugat-balkáni régiós külgazdasági kapcsolatoknak.
A Kereskedőház Szarajevóban
Újabb kapcsolódási pont a kereskedelemben: Szarajevóban is képviseletet nyitott a Kereskedőház.
Vámmentesen Boszniába
Bosznia-Hercegovina Magyarország fontos nyugat-balkáni külkereskedelmi partnere, s az elmúlt időszakban eredményeket ért el az uniós integráció és a hozzá kapcsolódó reformprogram terén.
Vigyázzon: csalók!
Ismét átverős trükkel próbálják megrövidíteni a magyar cégeket
Szabaduljon a fölöslegestől!
A cégek, vállalkozások életében olykor előfordul, hogy fölöslegessé válnak termékeik, eszközeik, elfekvő, nehezen értékesíthető raktárkészleteik keletkeznek. Érthetően szabadulnának ezektől, de nem egyszerű vásárlót találni. Új megoldást kínálunk számukra!
Piacot teremteni
Egy éve nyitotta meg nagyváradi irodáját a Magyar Nemzeti Kereskedőház. Az évfordulón adott interjút a Bihari Naplónak Sárközi Zoltán irodavezető. Szó esett többek közt a kereslet-kínálat találkozásának fontosságáról, és az Áldomásról is.
Krynicai Gazdasági Fórum
A Közép-európai Davosnak is nevezett krynicai fórum az első, 1991-es rendezvényből a kelet-közép-európai régió rangos politikai és üzleti találkozójává nőtte ki magát.
Lengyelországi vásár ajánló
Lengyelország hazánk egyik fontos és perspektivikus gazdasági partnere, az utóbbi két esztendőben rekordokat döntő kereskedelmi forgalommal.
Kereskedőházi képviselet Krakkóban
Lengyelország hazánk hatodik legnagyobb kereskedelmi partnerévé vált az elmúlt évek külkereskedelmi forgalom bővülése eredményeként, ezért a hazánkhoz közeli, stabil és potenciális üzleti lehetőségeket kínáló, nagy belső piaccal rendelkező Lengyelország fontos célpontja a magyar vállalatoknak.
Rekord év volt 2015
A lengyel-magyar gazdasági kapcsolatok tendenciái
AGRA 2016 (Szlovénia)
Szlovénia egyik legkiemelkedőbb szakkiállítását rendezik meg augusztus 20-25. között az AGRA 54. Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásárt a szlovéniai Gornja Radgonán, amelyen Magyarország díszvendégként fog részt venni.
Exportáljunk feldolgozott termkékeket
Növelni kell a feldolgozott termékek arányát a magyar élelmiszerexportban. Éder Tamás szerint a hazai a hazai agrár-külkereskedelem fejlődése szempontjából kulcsfontosságú, hogy növekedjen a feldolgozott termékek aránya a kivitelben.
Pörög az export
1,129 milliárdos külkereskedelmi többlet júniusban
Külpiaci roadshow
Románia, Lengyelország és Ukrajna üzleti lehetőségeivel ismerkedhet meg Miskolcon, Debrecenben vagy Békéscsabán a jövő héten! Regisztráljon most!
Így találhat német üzleti partnert!
Németországban három helyszínen rendezik meg a Kereskedelmi Képviselők Napját, ahol Ön is üzleti partnert találhat!
Német cégek keresik Önt
Halászati és bőripari cégek figyelmébe ajánljuk az alábbi, Németországból érkezett üzleti partner kereséseket.
Irodahálózat a gazdasági kapcsolatokért
A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) a Keleti- és Déli Nyitás mellett a hazai kis- és közepes vállalkozások legkézenfekvőbb exportterületére, a közép-európai országokra is koncentrál.
SZ, mint Szlovákia, Szerbia, Szlovénia
Kárpát-medencei gazdasági rendezvényeket ajánlunk szíves figyelmébe, melyeken a DEKI Klaszter közreműködésével a magyar cégek kedvezményes részvételi lehetőségekkel jelenhetnek meg.
Exportáljon Romániába!
Keressen üzleti partnereket, bővítse piacát és exportáljon Romániába!A Feliciter Kiadó PUNTEA c. magazinja már 18 éve segít a hazai KKV-knak a román piacra jutásba.
Legyen Ön is kiállító!
A MKIK Magyar-Szlovén Tagozata egy celjei megjelenési lehetőségre hívja fel a szlovén piac iránt érdeklődő magyar cégek figyelmét, a MOS nemzetközi kereskedelmi és üzleti vásárra.
Macedónia ígéretes partnerország
Magyarország számára Macedónia a befektetések és a kereskedelem terén a dél-kelet európai régió egyik fontos, folyamatosan bővülő piaca, amelyre továbbra is ígéretes partnerként tekintünk.
Visszaesett a magyar-ukrán áruforgalom
Ukrajna Magyarország fontos külgazdasági partnere, az áruforgalom volumene alapján a 17-ik legfontosabb partnerünk volt 2015. első kilenc hónapja alatt.
Konzultáció német vásárokról
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozatának konzultációt szervez, melynek témája a németországi vásárokkal kapcsolatos tudnivalók és a külföldi vásárokon való megjelenést támogató pályázatok.
Gazdasági fórum Békéscsabán
Gazdasági fórumot szervez a Békés Megyei kereskedelmi és Iparkamara. Április 15-én, pénteken adózásról, továbbá a magyar és a Békés megyei gazdaságról lesz szó.
Ügyfélkapcsolatok hatékonyan
Egy WEBES SZOLGÁLTATÁST – a www.veszta.hu-t – ajánljuk szíves figyelmébe, amire minden cégvezetőnek, értékesítőnek, asszisztensnek szüksége van!
Exportáljon magyarul!
Keressen üzleti partnereket és exportáljon a Kárpát Régióba, nyelvi akadályok nélkül! A Feliciter Kiadó HÍD-lapcsoportja már 18 éve segít a hazai KKV-knak a külpiacokon.
Külgazdasági fórum Újvidéken
Vajdasági-magyar Külgazdasági Fórumot szerveznek Újvidéken április ötödikén, kedden, melyre várják a vajdasági-szerbiai gazdasági kapcsolatok iránt érdeklődő magyar cégeket is.
Gazdasági rendezvény-ajánló
Kárpát-medencei gazdasági rendezvényeket ajánlunk szíves figyelmébe, melyet a DEKI Klaszter szervez, magyar cégek számára kedvezményes a részvételi lehetőségekkel.
Román−Magyar Üzleti Fórum
Románia sok lehetőséget tartogat a magyar kkv-k számára. A Piac & Profit üzleti fórumára invitáljuk kedves Olvasóinkat! A rendezvény időpontja: április 14, helyszíne: Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)
TATRA EXPO, Poprád
Alacsony költségű, nemzetközi részvétellel is gazdagított építészeti, lakás és lakáskellékek kiállítást és kooperációs börzét ajánlunk Önnek Poprádon. A TATRA EXPO-t idén ápr. 15-17 között rendezik meg.
Építőipari szakkiállítás Belgrádban
A belgrádi SEEBBE (South-East Europe Belgrade Building Expo) Nemzetközi Építőipari Kiállítás az idén immár 42. alkalommal nyitja meg kapuit.
A faipar Baselbe megy
A háromévente megrendezésre kerülő „Holz” Svájc legjelentősebb szakkiállítása, melynek középpontjában a famegmunkálás áll.
Az EU szegényházában
Az Európai Unió húsz legrosszabbul teljesítő területei közé négy magyar régió is bekerült. Az Eurostat adatai szerint Észak-Magyarország 2014-ben az EU-átlag mindössze 42 százalékát teljesítette az egy főre jutó GDP-ben, amivel leginkább román és bolgár területeket előz meg a legszegényebb magyar régió.
Hiba, hogy befordultunk
A magyar vállalkozások jelentős többsége befelé fordult, kizárólag a hazai piaccal foglalkozik, emiatt gyengébb a versenyképessége.
Ketyeg a haráridő!
Több ezer korlátolt felelősségű társaság szűnhet meg a március 15-éig esedékes, félmillióról hárommillióra történő kötelező törzstőkeemelés miatt.
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje