Legyen a kezdőlapom! 2020.11.28. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
Környezettudatos hollandok
2008.06.16.
Szeptembertől Hollandiában az ország egyik legforgalmasabb autópályáján elkezdik a kilométer-arányos útdíj-fizetési rendszer tesztelését.

Hatezer járműbe szerelik be a Siemens Nederland által gyártott készüléket, amely GPS rendszeren keresztül regisztrálja a megtett utat, annak távolságát és az úthasználat idejét. A csúcsidőket kerülő munkavégzők rugalmas távmunkában dolgozhatnak, a tömegközlekedési eszközök igénybevételét napi néhány euró fizetésével jutalmazzák
 
A környezetkímélő járművásárlások ösztönzése céljából, április 1-től a diesel üzemű személykocsikra egy olyan rendszert vezettek be Hollandiában, amelynek alapján a leginkább környezetkímélő típus vásárlásakor az árból 900 euró árengedményt adnak, s minél kevésbé környezetkímélő a jármű annál kisebb az árengedmény mértéke. A leginkább szennyező járművekre kivethető maximális adó mértéke 4.100 euró. A járműkereskedők ellenzik a rendszer bevezetését.
 
A gazdasági növekedéssel, az inflációval és a vásárlóerővel kapcsolatban erősödő bizonytalanságra tekintettel a hollandkormány, az ősszel benyújtandó jövő évi költségvetést megelőző hagyományos tavaszi egyeztetések során hajlandó mérlegelni a szakszervezetek és a munkáltatók szövetségének javaslatát a 2009. január elsejei 1 százalékos ÁFA emelés elhalasztásáról. Az érdekképviselők attól tartanak, hogy az adóemelés olyan mértékű vásárlóerő csökkenést okozna, ami az indokoltnál nagyobb arányú béremelési követelésekhez vezetne.

Kapcsolódó cikkek:
Mérséklő hollandok

Hozzászólások

Új hozzászólás

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink részére!

Bejelentkezés

Regisztráció
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje