Legyen a kezdőlapom! 2020.11.27. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
Nincs gáz
2009.01.14.
A keddi hírekkel ellentétben egy csepp orosz gáz sem érkezett sehová Európába, így hozzánk sem.

A hétvégi megegyezés után úgy tűnt, fellélegezhetünk, hiszen megindul a gázszállítás. Ezzel ellentétben szerda reggelig egy csepp orosz gáz sem érkezett sem Ukrajnába, sem rajta keresztül Európába. Az oroszok és az ukránok egymásra mutogatnak, mint ahogy már megszokhattuk, mindkét fél a másikat hibáztatja a gázszállítás meghiúsulása miatt.
Végül is az ukrán Naftogaz vezérigazgatója elismerte, ők nem képesek még fogadni az orosz exportgázt, mivel vezetékeiken az előző napokban – az orosz gázszállítás leállása miatt – saját tározóikhoz voltak kénytelenek ők is nyúlni, és megfordítani nyugatról keletre a gáz irányát. Ennek visszafordítása okoz most gondot a számukra.
Hazánk továbbra is készen áll az orosz gáz fogadására, azonban egyelőre sajnos még mindig nem kaptunk hivatalos értesítést arról, hogy mikor következik ez be. Jelenleg is az első fokú korlátozás van érvényben, tartalékaink és tározóink még bírják egy darabig. A kérdés ismételten az, hogy mikor nyílnak meg véglegesen a gázszállító csapok Európa felé…

Kapcsolódó cikkek:
Gáz van
Újra lehet gáz
Indul a gáz

Hozzászólások

Új hozzászólás

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink részére!

Bejelentkezés

Regisztráció
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje