Legyen a kezdőlapom! 2020.11.28. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
Várunk, várunk és várunk
2009.01.15.
Eltelt egy újabb nap, de továbbra sem jön a gáz Ukrajnából, mert az ottani vezetékhálózatból elfogyott az energiahordozó továbbításához szükséges gáz. Mindkét fél egymásra mutogat.

A Gazprom szállítaná az energiahordozót, de az ukrán elnök nem adott utasítást a szállítás felújítására, így még nincs egyezség az orosz és ukrán gázszállítási rendszerek műszaki paramétereinek kiegyenlítéséről. A szakemberek szerint az ukrán fél már elküldte a szállításokról szóló szerződéstervet Oroszországnak.
Ezzel szemben az oroszok azt állítják, hogy ők küldenék a gázt, de az ukrajnai vezetékrendszer még mindig nem tudja azt fogadni, így Ukrajna akadályozza a tranzit felújítását. Ennek oka, hogy az ukránok nem tudják feltölteni a vezetékeiket annyi gázzal, amennyi az orosz export továbbításához szükséges lenni, mivel a csapok elzárásakor felhasználták az összes vezetékekben lévő gázt. A Gazprom közleménye szerint az ukránok további 140 millió köbméter gáz beszivattyúzását követelik a tranzit megindításáért.
Mivel a Gazprom ebbe nem egyezik bele, így továbbra is áll a gáz szállítása. Európa pedig csak vár és vár, hogy mikor lesz már vége az egymásra mutogatásnak és az egymást okolásnak…

Kapcsolódó cikkek:
Nincs gáz

Hozzászólások

Új hozzászólás

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink részére!

Bejelentkezés

Regisztráció
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje