Legyen a kezdőlapom! 2020.12.06. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
Globális élelmiszer-nyilvántartási rendszer
2009.01.18.
Az Európai Unió olyan egyensúlyi és nyilvántartási rendszert kíván létrehozni, amelyben a bizüzemanyagokra irányuló kutatások nem veszélyeztetik az élelmiszerellátást, ugyanakkor számszerűen ki tudja mutatni, hogy mekkora tartalékokkal rendelkezik.

A javaslat kitér a fejlődő országok kistermelői számára nyújtott mikrohitelekre is, amelyek mellett a mezőgazdaságra elkülönített fejlesztési segélyek szintén nagyobb teret kapnának. Ezt elsősorban az élelmiszerárak nagymértékű megugrása és a készletek csökkenése indokolja. Az Európai Unió számára fontosak a bizüzemanyag innovációk, ugyanakkor ezek a fejlesztések nem mehetnek az élelmezésbiztonság rovására.
Az Európai Parlament álláspontja szerint olyan agrárpolitikát kell kidolgozni, amely hozzájárul a világ élelmezési egyensúlyához. A jelenlegi tervet ezért is kell felülvizsgálni – ez a folyamat már 2008-ban elindult -, és a következtetések levonása utána olyan módszert kell kidolgozni, amely a tagállamok kistermelői számára is hatékony megoldásként szolgál.


Hozzászólások

Új hozzászólás

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink részére!

Bejelentkezés

Regisztráció
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje