Legyen a kezdőlapom! 2020.12.05. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
A román számítógép-piac
2007.02.15.
Romániában a városi lakosság több, mint 50 százaléka rendszeres számítógépfelhasználó, és a háztartások 43 százaléka rendelkezik saját számítógéppel.

Ezek alapján nem meglepő, hogy korábban az informatikai piac évi 40-50 százalékos növekedést produkált. 2006-ban azonban ez a bővülés mindösszesen 6,7 százalék lett, ami a piac lassú telítettségét jelzi. Figyelemre érdemes azonban, hogy ez a mérsékeltebb növekedés is 635 ezer számítógép értékesítését, illetve informatikai eladásokból 30 millió euró összbevételt jelent. Részletezve a statisztikát, az informatikai értékesítésekben magasan vezetnek a személyi számítógépek (74,9 %), ezután következnek a lapotopok (23,7 %), a fennmaradó részt pedig a szervergépek jelentik. A piaci telítődés érdekes fordulata, hogy a lapotopok eladásai 59%-kal növekedtek, így majdnem ötven százalékkal több bevételt jelentettek az eladóknak.
Az asztali számítógépek piacán a HP részesedése a legnagyobb (15,7%), második a Dell (10,6%), a dobogó harmadik helyén pedig a Fujitsu-Siemens áll 8,9%).


Hozzászólások

Új hozzászólás

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink részére!

Bejelentkezés

Regisztráció
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje