Legyen a kezdőlapom! 2020.11.27. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
Útlevél külföldre
2007.02.20.
A spanyol kormány testre szabott programja több új céget próbál bekapcsolni a külkereskedelembe. A törekvés motivációja az, hogy jelentős mértékű deficitet mutat a spanyol külgazdasági mérleg.

Ezt ellensúlyozandó a kormányzat meghirdette az "Útlevél külföldre" (Pasaporte al Exterior) programot, amely kezdetben 150 ezer eurót irányoz elő a kis cégek export tevékenységének beindítására. Az interaktív eszközrendszer testre szabottan próbál segítséget adni a cégeknek képzés és tanácsadás formájában. A program felelőse az ICEX kereskedelemfejlesztési ügynökség.
Ami a gazdasági növekedést illeti: spanyol kormányzati becslések szerint a GDP növekedési üteme 2006-ban 3,7 százalék körül várható, ami az elmúlt öt év legmagasabb dinamikája. Az elmúlt három hónapban mérséklődött az infláció, a prognózisok szerint 2006. végén 3,5 százalék volt. A munkanélküliség csökkenése folytatódott és éves szinten 8,5 százalékos ráta várható. A szakértők azzal számolnak, hogy 2007-ben, kis mértékben, 3,4-3,6 százalékra csökken a gazdasági növekedés üteme. A belső kereslet növekedése visszafogottabb lesz, ami enyhíti a nyomást a kereskedelmi mérleg szaldóján, ugyanakkor magas marad a beruházási tevékenység bővülése (5,4%).


Hozzászólások

Új hozzászólás

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink részére!

Bejelentkezés

Regisztráció
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje