Legyen a kezdőlapom! 2020.11.28. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
Mindenkivel baj van
2010.05.31.
Úgy tűnik, szép lassan a hitelminősítők is belátják, hogy tulajdonképpen minden országgal baj van.

Mindezt azután, hogy a Fitch azután rontotta egy fokozattal Spanyolország hitelbesorolást, hogy a média előző héten még attól volt hangos, hogy a mediterrán államok közül a spanyol gazdaságnak a legkevésbé rosszak a kilátásai.
Az egyes országok problémái nyilvánvalóan nem teljesen azonosak, ugyanakkor a megoldási konstrukciók valahogy mégis egy kaptafára készülnek. Mint ahogy a görögöknél, a spanyoloknál is a fő megoldási módot az adóemelések és fűnyíróelven végrehajtandó kiadáslefaragások jelentik.
Átfogó, strukturális reformokról vagy legalább azok csírájáról semmit nem lehet hallani, de sejthető, hogy egyelőre nem is érzik magukat rákényszerítve a kormányok erre. Pedig ahogy az utóbbi 1-2 év megmutatta, egy esetleges pánikban sokkal súlyosabb és akár nagyobb reálgazdasági áldozattal járó intézkedéseket kell meghozni, amely még mindig nem készteti cselekvésre a döntéshozókat.
Újabb mélyrepülés következhet be a globális gazdasági aktivitásban – fejtette ki a kínai miniszterelnök egy interjúban. Véleménye szerint az egyes államok adósságkérdései továbbra sincsenek tisztázva és kérdéses, hogy nem lesznek-e újabb adósságválságok. Kína persze rendben van – tette hozzá, a fundamentumok egészségesek és a növekedés alapjai szilárdak.
Mindazonáltal az európai és más országoknak is együtt kell működniük, hogy a jövőben ne legyenek drasztikus visszaesések a globális aktivitásban.

Forrás: Cashline

Kapcsolódó cikkek:
''Pigs'' azaz disznók
Európa bukdácsol
Pánik Görögország miatt
Spanyolország a következő áldozat?
Európa a tét
Már Franciaország is?

Hozzászólások

Új hozzászólás

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink részére!

Bejelentkezés

Regisztráció
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje