Legyen a kezdőlapom! 2020.11.25. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
Európa fél
2010.06.22.
A munkanélküliségtől tart Európa a leginkább - derül ki a GFK Association felméréséből.

Tizenegy ország lakosai körében keresték a választ arra, mik a legégetőbb problémák. Nyolc országban magasan a munkanélküliség okozza a legnagyobb gondot a lakosság számára. Ezt követi az árak és a vásárlóerő alakulása, valamint a gazdasági stabilitás miatti aggodalom. Habár a jelenlegi gazdasági helyzetet kevésbé tartják aggasztónak, az még mindig harmadik helyen szerepel a legsürgősebben megoldandó feladatok listáján – derül ki a GFK adataiból.
A helyzet tovább romlott tavaly óta. Az idén az Európában élők átlagosan 43 százaléka aggódik a foglalkoztatási helyzet miatt, szemben 2009. évvel, amikor ez a szám csak 39 százalék volt. Igaz, abban nem történt változás, hogy tavaly is ezt tartották a legégetőbb kérdésnek. Ez 4 százalékpontos emelkedés. Egyébként nagy a szórás: a problémát ugyanis különösen súlyosnak tartják Spanyolországban (a lakosság háromnegyede számára ez a legnagyobb gond), miközben Nagy-Britanniában csak a megkérdezettek 16, Hollandiában pedig 8 százaléka véli annak.
Az infláció miatt főképp az oroszok aggódnak, s őket – valamint a franciákat – különösképpen foglalkoztatják a lakhatási kérdések is. A gazdaság jövője az átlagosnál nagyobb mértékben foglalkoztatja a spanyolokat, bár az emiatti aggodalom általában csökkent, a tavalyi 29 százalékról 16-ra, s a probléma az előző évi második helyről az idén a harmadikra esett vissza. A nyugdíjak és az időskori ellátások miatti aggodalmak egy hellyel előrébb kerültek, és 9 százalékkal a hatodik helyen állnak. Az osztrákoknak és a briteknek a bevándorlás és a beilleszkedés is gondot okoz.


Hozzászólások

Új hozzászólás

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink részére!

Bejelentkezés

Regisztráció
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje