Legyen a kezdőlapom! 2020.11.25. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
Íme, a századik!
2010.07.02.
Tizenkét esztendővel ezelőtt indítottuk útjára PUNTEA című lapunkat, amelynek 100. lapszámát adtuk az Olvasók kezébe.

Az első rendezvény, amelyen debütált a PUNTEA, a szeptemberi nagyváradi Varadinum Expo volt 12 éve. Azóta sokezer romániai üzletember olvassa folyamatosan lapunkat, egy részük hónapról-hónapra postán kapja meg, mások különböző rendezvényeken, üzletember-találkozókon, gazdasági fórumokon, kiállításokon találkoznak vele.

A 12 esztendő és száz lapszám során számtalan cikk jelent meg a PUNTEA-ban a magyar gazdaságról, a magyar-román gazdasági kapcsolatok alakulásáról, az európai gazdaság híreiről, jónéhány eseményre hívtuk fel a figyelmet, és nem mellesleg közel négy és félezer, román partnert kereső magyar hirdetést közöltünk benne.
A PUNTEA megálmodásakor és elindításakor kitűzött céljaink azóta sem változtak: a partnerkeresés és -közvetítés mellett az üzleti kommunikáció, a kereskedelem-fejlesztés, a kétoldalú üzleti-gazdasági kapcsolatok bővítése, erősítése, a befektetések ösztönzése.
A célok nem, a lap arculata azonban többször változott, követve a grafikában is az újabb trendeket, többször megújult, megszépült az elmúlt bő évtized során. Sokan emlékeznek rá, hogy kezdetekkor a „zöld újság” még kétnyelvű volt, az elejéről románul olvashattuk a magyar gazdaság, megfordítva magyarul a román gazdaság híreit. Mivel a két rész nem azonos tartalmat takart, aki bírta mindkét nyelvet, mindkettőt hasznosítani tudta.
Bármennyire népszerű volt a kétnyelvű lap, sok éve már, hogy a PUNTEA csak román nyelven jelenik meg Románia egész területén. Magyar nyelvű gazdasági információkkal a www.feliciter.net hírportálunk szolgál, ehhez kapcsolódóan hetente több alkalommal küldünk hírlevelet a friss hírekről, eseményekről többezres olvasótáborunknak.

Nem tagadjuk, kemény munka áll a PUNTEA rendszeres megjelentetése mögött, úgy a szerkesztői oldalt tekintve, mint a megjelentetés anyagi hátterének megteremtését illetően. Önerőből, illetve a romániai partnereket kereső magyarországi hirdetők révén sikerül hónapról-hónapra immár 12. éve a román üzleti körökhöz, azaz Olvasóinkhoz eljuttatni kiadványunkat.
Eseti és rendszeres hirdetőink is tanúsítják, hogy a 100 lapszám során mindig azon munkálkodtunk, hogy széleskörű terjesztési csatornáink révén romániai Olvasóink a gazdasági információk mellett magyarországi partnert, üzletfelet találjanak, hogy a kölcsönös előnyök reményében gyümölcsöző gazdasági kapcsolatok alakuljanak ki közöttük. A magunk eszközeivel így járultunk és járulunk hozzá a kétoldalú gazdasági kapcsolatok és kereskedelem fejlesztéséhez.

A századik lapszám az ünneplés mellett feladatokat is ad számunkra. A jövőben továbbra is minél hasznosabb, a napi munkában alkalmazható információkkal fogunk szolgálni, még tovább bővítjük terjesztési csatornáinkat, online médiafelületeink és kiállítási képviseletünk révén ügyfeleink komplex kiszolgálására törekszünk.  
Természetesen mindehhez a Puntea hűséges Olvasóira is szükségünk van! A következő 100, majd az azt követő 100 lapszám során is számítunk tehát szíves figyelmükre! És számítunk mindazokra a szervezetekre, intézményekre és jószándékú, ügyszerető magánszemélyekre, akikkel eddig is együtt tevékenykedtünk a célok eléréséért: az ITD Hungary munkatársaira, az MKIK Magyar-Román Tagozatára, a romániai kamarákra és kiállítási központokra – és természetesen valamennyi régi és leendő hirdetőnkre, azokra a magyarországi – és olykor romániai – cégekre, vállalkozásokra, melyek a PUNTEA közreműködésével akarják és tudják megtalálni üzleti partnereiket.

Szerkesztőségünk nevében:

Kováts Judit, felelős kiadó
    Kováts Dénes, főszerkesztő 

Kapcsolódó cikkek:
Bővítse ügyfélkörét Romániából!
A 100. PUNTEA-ról mondták

Hozzászólások

Új hozzászólás

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink részére!

Bejelentkezés

Regisztráció
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje