Legyen a kezdőlapom! 2020.11.28. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
A 100. PUNTEA-ról mondták
2010.07.02.
Jubileumi, 100. lapszámunkhoz kapcsolódóan néhány régi partnerünk üdvözölt bennünket, ezeket - megköszönve a jókívánságokat - adjuk most közre hírlevelünk Olvasóinak.

Bogár Ferenc,,kereskedelmi tanácsos, vezető külgazdasági szakdiplomata, Magyar Köztársaság Nagykövetsége, Bukarest:
- A kétoldalú üzletember találkozók, illetve számos romániai vásár immár hagyományosnak mondható résztvevője a PUNTEA magazin, illetve annak maroknyi, lelkes szerkesztő csapata. Küldetésüket, az üzleti információk közvetítését - színvonalas, Romániában országosan terjesztett kiadványukkal - sikerült változatos formában a szomszédos ország piaca iránt érdeklődők felé teljesíteni.
A munkában partnerekre találtak a szaktárcákban, a háttérintézményekben, a kamarákban és az ITD Hungary külpiaci hálózatában egyaránt. Ily módon a szó szoros értelmében elérték a „híd” szerepét a kétoldalú kapcsolatokhoz köthető gazdasági, üzleti és céginformációk megjelentetésével.
Tekintettel arra, hogy ezzel a tevékenységükkel már a 100. lapszámhoz érkeztek, engedjék meg, hogy az ünnepi szám publikálása alkalmával gratuláljak a szerkesztők által eddig végzett, a magyar-román kereskedelmi kapcsolatok szempontjából is hasznos munkához, és annak folytatásához további sikereket és jó egészséget kívánjak.

Skapinyecz Péter, külgazdasági szakdiplomata, Magyar Köztársaság Nagykövetsége, Bukarest:
- A Puntea 100. lapszámának megjelenése alkalmából először is gratulálni szeretnék, hogy a dinamikusan változó, és mostanában sajnos rosszabbodó gazdasági feltételek között egy ilyen színvonalas, tartalmában aktuális, külsőségeiben folyamatosan megújuló lehetőséget ad a Feliciter Kiadó a magyar vállalkozásoknak a romániai piac „megdolgozására”, ajánlataik terjesztésére. Nem másodlagos a mi munkánk szempontjából az sem, hogy a magyar gazdasági élet hírei, eseményei nyilvánosságot kapnak a sok címre közvetlenül eljuttatott, és emellett számos kiállításon terjesztett kiadványban.
Emlékszem, én bő 10 éve találkoztam először az akkor még magyarul és románul megjelenő lappal, aminek nem volt vége, csak eleje (innen román, onnan magyar). A szerkesztők alapelvei azóta sem változtak: általános, független, reális gazdasági tájékoztatás és a magyar cégek termékeinek, szolgáltatásainak promóciója. Sajnos a magyar rész már elkopott, de a helyét kitöltötte a bővülő kapcsolatoknak köszönhető hír- és hirdetésözön. Az eltelt 10 év alatt többen próbálkoztak hasonló kiadvánnyal a régióban és Romániában is, de csak a PUNTEA-nak sikerült talpon maradni és megerősödni – ez nem kis teljesítmény.
A hírek és a hirdetések aktualitásának érdekében új csatornákon, internetes honlapokon és rendszeres elektronikus hírlevelekben is megjelent már néhány éve a Feliciter Kiadó, ami sokszor segítségünkre volt, ha konferenciát, üzleti találkozót szerveztünk. Köszönet érte.
Kívánok újabb 100 lapszámot (legalább), sok hirdetőt, jó gazdasági híreket – ezeket mindig könnyebb megírni. A magam részéről pedig ajánlom továbbra is az eddigi sikeres együttműködést.

Rák János, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Román Tagozat titkára, Békéscsaba:
- „ A mai versenyképesség, hatékonyság által vezérelt világban a vállalkozók kizárólag olyan témákra szánnak időt, amelyek konkrét – a vállalat kereskedelmi stratégiájába illeszkedő - üzletet jelenthetnek számukra.”
Szerintem hasonló üzlet-filozófiát tűzött maga elé a Nyíregyházán működő Feliciter Kiadó, a PUNTEA magazin szerkesztősége, amikor 12 éve elindította üzleti lapját.
A ’90-es évek végén ismertem meg az akkor még kétnyelvű lapot, mely úgy gondolom, mára az egyik legismertebb, és a magyar-román reláció üzleti környezete által is a legelfogadottabb havi kiadvánnyá nőtte ki magát.
Így érkezett el a jubileumi századik kiadványához, ami úgy gondolom nem kis teljesítmény. Annál is inkább, hogy teljes önerőből, állami segítség nélkül, sokszor nem is könnyű gazdasági helyzetben készítik hónapról hónapra, elkövetve mindent, hogy naprakész és aktuális tartalommal jelenjen meg.
A kiadvány elsődleges célja az üzleti kommunikáció, a partnerkeresés és közvetítés, kereskedelem-fejlesztés, a kétoldalú üzleti-gazdasági kapcsolatok bővítése, erősítése és a befektetések ösztönzése. Egy másik fontos célterület a magyarországi és romániai kiállítások és vásárok, és azok párhuzamos rendezvényeinek a bemutatása és népszerűsítése.
Persze jelentős a kiadványban a magyar cégek partnerkereső reklámjainak, üzleti ajánlatainak megjelentetése, de ugyanúgy megtaláljuk hazánk gazdaságáról, az itthoni lehetőségekről, a kétoldalú kapcsolatok alakulásáról és nem utolsó sorban a környező országokat érintő gazdasági válság okozta hiteles tájékoztatást is.  
A siker másik titka szerintem a rendkívül hatékony és célirányos terjesztésben van, hisz a lapnak az eltelt évek alatt – címéhez illően - tényleg sikerült betöltenie a HÍD szerepét. A címlistás terjesztésen túl a magyar és román nagykövetségek és főkonzulátusok, az ITD Hungary bukaresti és területi irodái, a romániai kamarák, az MKIK Magyar-Román Tagozata és vállalkozásfejlesztési központok révén, valamint számos rendezvényen. Ugyancsak érdem, hogy sikerült ezek között az intézmények és szervezetek közötti kommunikációt is fejlesztenie.
A PUNTEA jubileumi lapszám alkalmából kérem, engedjék meg, hogy a Feliciter Kiadó HÍD-lapcsoportja szerkesztőségének, minden munkatársának további jó egészséget, sikeres munkát kívánjak a jövőben is, a kiadvány olvasóinak, az üzletembereknek pedig minél több hatékony üzletkötést és további sikeres együttműködést. 

Kranowszky Nagy Andrea, külkapcsolati igazgató, Expo Arad International:
- A PUNTEA egy nagyon jó információ forrás, és feltétel nélküli partnere a gazdasági életnek. Támogatja a kétoldali együttműködések fejlődését a román és magyar partnerek között.
A kiadvány egyszerű és egyben modern grafikája, kivitelezése könnyen áttekinthető és értékes információkat tartalmaz.
A PUNTEA gazdasági magazinnal és szerkesztőivel a fontosabb bilaterális rendezvényeken mindig találkoztam, mindig figyelemmel követik az eseményeket. Mindenkinek ajánlani tudom, aki partnerkapcsolatokat keres.
Előnye egyéb kiadványokkal szemben, hogy az országainkra és vállalkozásainkra is hátrányos világgazdasági helyzet ellenére minden érdeklődő számára ingyen elérhető.

Sámy Edit, szakfordító, tolmács, Debrecen:
A PUNTEA, az üzleti kommunikáció lapja. A fordító, egy kapocs a kommunikációban
Ez az első alkalom a közel húsz éves fordítói tevékenységem alatt, amikor lehetőséget kapok arra, hogy a munkám közvetlen felhasználóihoz szólhatok, hogy a „sorok közötti” névtelenségből kilépjek. Számomra a PUNTEA annak megerősítése, hogy ebben a kíméletlen, fennmaradásért szóló harcban, az üzlet-központú világban, az igényesség és a bizalom létezik, és igazi értéket képvisel. Ezeket az erényeket egy csokorba foglalom és úgy hívom, hogy „PUNTEA védjegy”.
A lap igényessége mind tartalomban, mind grafikai megjelenésben testesül meg. A fordítás igazi kihívás, a választott témák és a cikkek nyelvezete mindkét nyelv alapos ismerete és magas színtű, naprakész szakmai felkészültség mellett, a két ország gazdasági aktualitásairól való folyamatos tájékozódást is megköveteli. A hirdetések sokszínűsége és a szakszótárak hiánya miatt sokszor akár órákat vesz igénybe a magyar és román nyelvű szakoldalakon való tájékozódás. A PUNTEA igényessége külön megelégedést ad azzal, hogy érvényesíthetem azt a kincset, amivel a román nyelvtanban kompromisszumot nem ismerő tanáraim útra engedtek, és nem utolsó sorban azzal, hogy tudásszomjamat, a körülöttünk történő, életünkre ható események megismerése iránti vágyamat kielégíti. Fordítóként csak szöveg formában kapom meg a cikkeket és a hirdetéseket, és ezeket a lapban élettel megtöltve, a legfrappánsabb, jó ízléssel és témához illő képekkel látom viszont.
A bizalom, amit a lap a több mint 12 éves létével igazol, nekem korrektséget, mindig teljesített ígéretet, a közvetített információk iránti bizalmat jelenti.
És végezetül, egy fordítói megjegyzés: PUNTEA egyenlő azzal, hogy lehetőség. Egy olyan lap, amely halat is ad, de ugyanakkor megtanít halászni is.

Talpas Sándor, grafikus, Nyíregyháza:
Az igényesség a legnagyobb kihívás. A PUNTEA a grafikus szemével.
Egy grafikus életében a legnagyobb kihívás az igényes, minőségi munkák elkészítése. Kihívás és egyben öröm, mert nincs annál nagyobb megelégedettség az én számomra sem, mint büszkének lenni a végeredményre. Nagy igazság, hogy a mi munkánk pontosan annyira igényes, mint amennyire igényesek a megrendelőink, mert szépet csak úgy lehet alkotni, ha a másik fél befogadókészséget tanúsít iránta.
Éppen ezért örültem, amikor a Feliciter Kiadó megkeresett, vállalnám-e az akkor már egyébként több éve működő lapjuk, a PUNTEA nyomdai előkészítésének munkálatait. Dolgoztunk együtt már korábban is, és tudtam, azontúl, hogy munkáik igényesek, alaposak, precízek, mindig nyitottak az új dolgok, trendek iránt is. Örömmel mondhatom, nagyon jól egymásra találtunk! Csiszoljuk, alakítjuk egymást, ha kell, de célunk minden esetben egy minden szempontnak megfelelő, igényes kiadvány elkészítése. Mert jól tudják ők is, hogy a külcsín legalább annyira számít, mint a belbecs!
Nem mondom, hogy mindig mindenben egyetértünk, de törekszünk a közös nevező, a végső, optimális megoldás megtalálására, és ilyenkor örömmel veszem, ha ötleteim értő szemekre/fülekre találnak.
Az évek során kapcsolatunkból a Punteán túl számos kiadvány született, mindegyik a fentiek figyelembevételével, a szigorú formai követelményeknek megfelelve, de nyitottan az újra, az esztétikumra, a szépségre. Ha a lap Olvasója is ugyanolyan elégedettséggel veszi kezébe a kiadványt, mint amilyen elhivatottsággal mi készítjük, biztosak lehetünk benne, hogy jó úton járunk. Vállalkozóként nem válogathatok: néha olyan munkákat is meg kell csinálnom, amelyekre nem lehetek feltétlenül büszke. Ám mindig megnyugtat az a tudat, hogy leteszek az asztalra olyat is, amire nem csak én és ők, a megrendelőim, de az ő megrendelőik és az Olvasók is büszkén tekinthetnek.   
Nem volt részem mind a száz lap elkészítésében, de nagyon remélem, hogy a következő száznál ott lehetek, és tehetek érte, hogy megszülessen majd az újabb jubileum.
Boldog évfordulót, PUNTEA!

 

Kapcsolódó cikkek:
Bővítse ügyfélkörét Romániából!
Íme, a századik!

Hozzászólások

Új hozzászólás

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink részére!

Bejelentkezés

Regisztráció
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje