Legyen a kezdőlapom! 2020.11.28. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
Zöldülő világ
2010.12.31.
A Környezetállapot és előretekintés című Európai Környezetvédelmi Ügynökség által kiadott negyedik jelentés szerint a szennyezőanyag-kibocsátás csökkentése és a megújuló energiaforrások alkalmazásának bővítése témakörökben jelentős előrelépést prognosztizáltak az Európai Unió tagállamainak körében.

A jelentésre reagálva Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke üdvözölte a pozitív értékeket és továbbra is szorgalmazza a gazdaság zölddé válását. Minél több megújuló energiaforrást használunk ki, életünk annál könnyebb, hatékonyabb és környezetbarátabbá válik, így a negatív környezeti hatásokat egyre jobban háttérbe szoríthatjuk.
A konkrét adatok szerint az Unió 27 országának 2009. évi kibocsátása 17%-kal volt alacsonyabb az 1990. évi szintnél. Ez az érték nagymértékben megközelíti a 2020-ra kitűzött 20%-os kibocsátás-csökkentési célt. Jó úton haladunk ahhoz, hogy ezt a tervet megvalósíthassuk, tehát minden további erőfeszítést meg kell tennünk azért, hogy a 20%-os csökkentést elérjük.
„A klímaváltozás kihat a polgárainkra: az ivóvíz minőségére, a táplálékra, amit megeszünk, a levegőre, mit belélegzünk. Nincs egyszerű megoldás. A jogalkotóknak, az üzletembereknek és a polgároknak együtt kell működniük. Többet kell tenni az éghajlatváltozás megfékezéséért. Az EU-nak meg kell felelnie a 30 százalékos CO2-csökkentési céljának, ahogy azt Európai Parlament múlt heti határozata megállapította” - nyilatkozta Jerzy Buzek.

Kapcsolódó cikkek:
Izzók után az autógumik is
Az Európai Unió környezetvédelmi politikája

Hozzászólások

Új hozzászólás

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink részére!

Bejelentkezés

Regisztráció
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje