Legyen a kezdőlapom! 2020.11.25. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
Mi is hibásak vagyunk
2012.01.12.
A Fitch Ratings közgazdásza szerint számos problémát – amelyekkel Magyarországnak szembe kell néznie – a magyarok önmaguk okoztak.

Magyarországnak szüksége van az IMF-hitelre 2012 első felében, hogy helyreálljon a piaci bizalom – mondta Paul Rawkins, a Fitch Ratings feltörekvő európai szuverén besorolásért felelős vezére.
Magyarország problémái nagyon országspecifikusak. Vannak problémák a régióban, de Magyarország számos problémáját saját maguk okozott – mondta Rawkins a Bloomberg TV-ben. Aláásták a bizalmat, és ezt nagyon nehéz helyreállítani – vélekedett a hitelminősítő elemzője.
A Fitch Ratings a múlt héten minősítette le Magyarországot. A hitelminősítő ügynökség megvonta az ország befektetésre ajánlott adósbesorolását, és fenntartotta a negatív kilátást.
A Fitch volt az utolsó, aki bóvliba minősítette Magyarországot. A Moody’s és a Standard & Poor’s már tavaly lépett. Utóbbi részben arra a meglátására hivatkozva minősítette le az országot, miszerint gyengül a gazdaságpolitika kiszámíthatósága.

Az IMF-tárgyalások
A piaci feszültségek enyhültek, miután a múlt héten konstruktív bejelentéseket tett a kormányzat – vélekedett Tóth Gyula, az UniCredit Bank bécsi stratégája, akit a Bloomberg idéz. Mindenki Fellegi Tamás és az IMF washingtoni tárgyalására figyel – tette hozzá.
„Az IMF szerződés körül felgyorsultak az események, már tegnap megkezdődtek a puhatolózó tárgyalások. A Fellegi – Karvalits - Pleschinger trió egész hétre be van táblázva, szinte minden nap lesz egyeztetés a héten, a legfontosabb tárgyalás az IMF-fel a csütörtöki lehet, akkor fogadja Christine Lagarde Fellegiéket” – írja elemzésében Karsai Péter, a Commerzbank közgazdásza.

Forrás: Világgazdaság Online

Kapcsolódó cikkek:
Hazament az IMF
Engednünk kell!
Az EU nem akar tárgyalni
Magyarországról is szó volt

Hozzászólások

Új hozzászólás

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink részére!

Bejelentkezés

Regisztráció
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje