Legyen a kezdőlapom! 2020.12.05. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
Tajvani beruházások hazánkban
2007.06.26.
Egyre nagyobb érdeklődést mutat a magyar gazdaság iránt több távol-keleti, pontosabban tajvani vállalat vezetője.

A hazánkra irányuló figyelem megszilárdítása és a befektetések konkretizálása érdekében szervezte meg a Magyar-Tajvani Közös Üzleti Tanács, az ITDH partner-szervezete, a Kínai Nemzetközi Gazdasági Együttműködési Szövetség (Chinese International Economic Cooperation Association, CIECA) és a tajpeji Magyar Kereskedelmi Iroda a „Market Intelligence in Hungary” elnevezésű befektetési konferenciát Tajpejben. A rendezvényen negyven magyarországi beruházási, befektetési lehetőség iránt érdeklődő tajvani vállalat képviselője vett részt.
Az elmúlt néhány év is alátámasztja azt a tapasztalatot, amely szerint már nem csak a tájékozódás és a lehetőségek mérlegelése, hanem a konkrét üzleti kapcsolatok kialakítása vonzza a távol-keleti befektetőket. A győri Philips CD/DVD meghajtókat készítő gyárat tajvani cég vásárolta meg és a „Lite-on IT” belépése is a kapcsolatok elmélyítését jelzi.
Füle János, a tajpeji Magyar Kereskedelmi Iroda munkatársa szerint a közeljövőben az ICT vállalatnak két csoportja is konkrét üzleti szándékkal fog hazánkba látogatni, pontosabban beruházásukhoz kívánnak helyszínt választani. Az előzmények is meggyőző szerepet játszanak az újabb tajvani beruházások tekintetében, mivel az elmúlt évben ez megközelítette az egymilliárdos értéket. Figyelemre méltó a Magyarországra irányuló tajvani export fejlődési dinamikája, amely az elmúlt három év alatt 382 százalékkal növekedett.
Elsősorban hazánk földrajzi elhelyezkedése – a keletet és nyugattal összekötő hídszerep – motíválja a tajvani érdeklődést, a környező országokkal szemben.


Hozzászólások

Új hozzászólás

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóink részére!

Bejelentkezés

Regisztráció
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje