Olasz-magyar megállapodás
2008.12.18.

2008. december 18-án, Budapesten Alessandro Stricca, a Magyar-Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke és Rétfalvi György, az ITD Hungary vezérigazgatója ünnepélyes keretek között írta alá a kamara és az ügynökség együttműködési megállapodását.
A megállapodás keretében a kamara és az ITD Hungary a magyar és az olasz vállalatok üzletszerzési törekvéseit, így pedig a gazdasági kapcsolatok fellendítését segítik, ennek megfelelően közös konferenciákat, rendezvényeket, üzletember-találkozókat szerveznek, különböző információs anyagokkal látják el egymást.
Rétfalvi György, az ITD Hungary vezérigazgatója a megállapodás aláírásakor elmondta:
- Amellett, hogy az eddigieknél szorosabb együttműködés lehetővé teszi, hogy mind a magyar, mind pedig az olasz vállalatok első kézből értesüljenek az üzleti lehetőségekről, a megállapodás biztosítja azt is, hogy az olasz vállalatok megosszák magyarországi működésükkel kapcsolatos észrevételeiket, tapasztalataikat.

Az egyezmény külön kitér az ügynökség keretében működő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat szakmai programjaira, amelyek kifejezetten a kis- és közepes vállalkozásokat szolgálják. A kkv-k fejlesztése pedig mindkét ország számára kiemelten fontos.
Alessandro Stricca, a Magyar-Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke hangsúlyozta:
- Ilyen kritikus nemzetközi gazdasági válság közepette ez a megállapodás előtérbe helyezi a két aláíró intézmény közötti jó együttműködést, mellyel újabb lehetőségek tárulnak fel a magyar és az olasz kis- és középvállatok számára.