Külgazdasági fórum Újvidéken
2016.04.01.

A rendezvényen, melynek a Vajdasági Autonóm Tartomány Képviselőház nagyterme (Vladike Platona bb 21000 Novi Sad) ad otthont, számos hasznos információ hangzik majd el - tájékoztatta hírportálunkat Bakó Tamás külgazdasági attasé, a belgrádi magyar nagykövetség kereskedelmi irodájának vezetője.

A program:
09.30: Regisztráció
10.00: Üdvözlő beszédek és előadások
- Üdvözlő beszéd: Pásztor István, a Vajdaság AT Képviselőházának elnöke.
- A Vajdaság és Magyarország gazdasági együttműködésének bemutatása és jövőbeni lehetőségei: Dr. Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára.
- A Vajdaság és Magyarország gazdasági együttműködése, illetve együttműködés a foglalkoztatás területén Magyarország és Szerbia között: Miroslav Vasin, Vajdaság Autonóm Tartomány Kormányának alelnöke, tartományi gazdasági, foglalkoztatási és nemi egyenjogúsági titkár (miniszter).
- A Vajdaság és Magyarország kereskedelmi és gazdasági kapcsolatai: Dr. Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete:
11.30 – 11.45: Kávészünet
- A Magyar Nemzeti Kereskedőház kárpát-medencei irodái tevékenységének bemutatása: Skapinyecz Péter, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. Közép-európai Kereskedésfejlesztési Hálózat igazgatója.
- Gazdasági együttműködés fejlesztése a vajdasági befektetési lehetőségeken keresztül: Nataša Bajić-Pavičević, a Vajdasági Befektetéstámogatási Alap (ügynökség) igazgatója.
- A Regionális Fejlesztési Ügynökség együttműködése a magyarországi partnerekkel: Vera Čelić, Vajdaság Autonóm Tartomány Regionális Fejlesztési Ügynökségének igazgatója:
- Magyar hitelfinanszírozási lehetőségek bemutatása: Bukovic Zsolt, az EXIMBANK belgrádi képviseletének vezetője.
- Szerb és magyar klaszterek együttműködése: Velibor Vukašinović, a Szerb Gazdasági Kamarán belül működő Szerb Klaszter Tanács vezetője.
- Magyar és szerb klaszterek együttműködése: Körmendy Gál, a Magyar Innovatív Klaszterek Szövetségének elnöke.
13.00.: Szándéknyilatkozat aláírása
Velibor Vukašinović és Körmendy Gál aláírja a szerbiai és a magyarországi klaszterek együttműködésre vonatkozó szándéknyilatkozatot.

További információk:
Bakó Tamás
11000 BELGRADE
BRANIĆEVSKA 13/2
TEL: +381 (11) 344 7046
FAX: +381 (11) 344 7169
E-MAIL: TBako@mfa.gov.hu