Despre piaţa auto din Ungaria
15.12.2011.

 

În iulie anul trecut pe site au fost scoase la vânzare 24 de mii de autoturisme de 1-3 ani, în stare bună, însă în luna iulie a acestui an acest număr abia a depăşit 16 mii.
Acest lucru s-a datorat faptului că în decursul a patru ani vânzările la maşinile noi au scăzut la un sfert, şi dacă nu ies maşinile noi pe drumuri nu vor fi oferte nici pe piaţa maşinilor second-hand. Reducerea ofertei a fost însoţită şi de o creştere a preţului mediu cu 7 procente. Potrivit administratorului paginii web, o parte a cererilor nesatisfăcute poate fi echilibrată de importul maşinilor second-hand în creştere.
În favoarea importului stă şi faptul că maşinile vândute în Europa de Vest în programul rabla au ajuns la vârsta de 2-3 ani. De exemplu, în Germania, considerată a fi cea mai mare furnizoare a maşinilor second-hand, în perioada martie-octombrie 2009 au fost vândute peste 1,7 milioane de maşini noi cu ajutorul acestui program. Ca rezultat al acestei acţiuni, numărul autoturismelor vândute în 2008 de 3,1 milioane a crescut cu peste 23 de procente, şi în 2009 a atins 3,8 milioane. Apoi, în anul 2010 în care s-a sistat programul, această valoare s-a redus la mai puţin de 3 milioane.
Nu este întâmplător că din nou mulţi cumpără în străinătate maşini second-hand, deoarece autovehiculele de calitate deţinute în Ungaria nu prea sunt scoase la vânzare. Schimbarea poate surveni doar atunci dacă vânzarea maşinilor noi prinde avânt, a afirmat directorul unei reţele de maşini second-hand cu 42 de puncte de lucru.
În prima jumătate a anului în Ungaria au fost vândute 210.344 de autoturisme, depăşind cu 3,7 procente valoarea înregistrată cu un an înainte. Cumpărătorii au căutat în special maşini de categorie medie inferioară şi maşinile mici: din prima categorie s-au vândut cu 1,7 procente mai multe, 61 mii de bucăţi, în timp ce la a doua categorie au fost transcrise cu 1,1 procente mai multe maşini, atingând aproape cifra de 65 de mii. Vânzările la autoturismele mai scumpe a crescut însă într-o măsură mai mare: cu 6,5 procente, la cifra de 34 de mii la maşinile de categorie medie superioară şi cu 11,5 procente, la 14 mii în cazul furgonetelor.