Legyen a kezdőlapom! 2020.11.27. térítésmentes üzleti információs szolgáltatásunk
belépés
regisztráció
címlapa Feliciter kiadványaink külpiacok belföld sorokban ajánló háttér arhívum kereső puntea online
Agrár kapcsolatok a Balkánon

A magyar mezőgazdaság 2016-os kiváló teljesítménye újabb lendületet adhat a nyugat-balkáni régiós külgazdasági kapcsolatoknak.

A Kereskedőház Szarajevóban

Újabb kapcsolódási pont a kereskedelemben: Szarajevóban is képviseletet nyitott a Kereskedőház.
Piacot teremteni

Egy éve nyitotta meg nagyváradi irodáját a Magyar Nemzeti Kereskedőház. Az évfordulón adott interjút a Bihari Naplónak Sárközi Zoltán irodavezető. Szó esett többek közt a kereslet-kínálat találkozásának fontosságáról, és az Áldomásról is.
Exportáljunk feldolgozott termkékeket

Növelni kell a feldolgozott termékek arányát a magyar élelmiszerexportban. Éder Tamás szerint a hazai a hazai agrár-külkereskedelem fejlődése szempontjából kulcsfontosságú, hogy növekedjen a feldolgozott termékek aránya a kivitelben.
Rekordévet zárt a hazai befektetésösztönzés

Rekordévet zárt a hazai befektetésösztönzés. A 2015-ös évben 67 befektetési projektet tárgyalt végig sikeresen a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), ami az előző évhez képest közel 12%-os növekedést jelent.
Mindent vettek, ami gurul

Rohamtempóban bővültek az autópiac eladásai. Bár a válság előtti szint még messze van, de 2015-ben nem volt olyan autógyártó, aki ne adott volna el többet, mint egy évvel korábban.
Szerbiai kapcsolatokat építenek

A Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara immár hatodik éve tevékenykedik a kétoldalú gazdasági kapcsolatok bővítése érdekében, a piac aktív szereplőjeként.
Nyilvántartható utasok

Szakmailag, technikailag és szervezetileg a hatóság felkészült légitársaságoktól származó, az utasokkal kapcsolatos adatok tárolására – közölte a Világgazdasággal a Belügyminisztérium.
Legyen közös a siker!

A megújulás folyamatát élő Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. hatékony támogatást kíván nyújtani a külpiacot megcélzó magyar cégek számára, ennek jegyében alakítja ki szolgáltatási portfólióját.
Befektetők tanácsadói

1,66 milliárd eurót meghaladó összértékben 60 új befektetési projekt elindításában vett részt 2014-ben a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), és ezzel a régió hasonló szervezetei között is kiemelkedően teljesített.
Az új típusú magyar külpolitika

Szervezeti és szemléletbeli változások jellemzik a megváltozott, új típusú magyar külpolitikát – mindez átalakulásokkal, változásokkal is járt.
Sikeres évet zárt a HITA

A HITA a 2013-as évet záró sajtótájékoztatóján mutatta be december 1-jével kinevezett új elnökét, Berényi Jánost, illetve a szervezet fő tevékenységi körében, azaz a befektetésösztönzés és az exportfejlesztés terén elért 2013-as főbb eredményeit.
Román-magyar klasztertalálkozó

A romániai és magyar cégek együttműködése is úgy működik, mint ahogy a zamatos szőlőfürtből kiváló bor készül, hiszen a klaszter szó, az angol Cluster (jelentése: fürt) szóból ered.
 9 / 1Következő oldal
médiaajánlat | e-mail a szerkesztőnek | impresszum | adatvédelem | lap teteje